Cottage Cheese Cookie Dough με Zoe Family
Το Cottage Cheese Cookie Dough είναι μια υγιεινή και θρεπτική εναλλακτική του κλασικού cookie dough (ζύμης μπισκότου). Το cottage cheese είναι το κύριο συστατικό για να προσθέσει πρωτεΐνη και να μειώσει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές συνταγές. Είναι μια ωμή ζύμη που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς ψήσιμο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο σνακ ή επιδόρπιο.
Πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση της συνταγής. Χρήστες των δύο κοινωνικών δικτύων μοιράστηκαν βίντεο με την παρασκευή και την κατανάλωση της ζύμης, δημιουργώντας έτσι την συγκεκριμένη τάση.
Παράλληλα η στροφή των καταναλωτών προς τις πιο υγιεινές εναλλακτικές τροφίμων και η υψηλή σε πρωτεΐνη διατροφή έκανε αυτή τη συνταγή ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο και χωρίς να χρειάζεται εμπειρία στην μαγειρική.
Η συγκεκριμένη εκδοχή που ετοιμάσαμε για εσάς με την προσθήκη του Zoe Family έχει κρεμώδη υφή με κομματάκια σοκολάτας, παρόμοια με τη ζύμη μπισκότων, ενώ προσφέρει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χαμηλά λιπαρά και ζάχαρη, και είναι καλή πηγή ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το βιολειτουργικό τρόφιμο σε σκόνη και τα οφέλη του.
Συνταγή:
Cottage Cheese Cookie Dough με Zoe Family
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι cottage cheese
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη (αλεσμένη για πιο απαλή υφή)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 2 μεζούρες Zoe Family – βιολειτουργικό τρόφιμο σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
Προετοιμασία: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το cottage cheese, το βούτυρο αμυγδάλου (ή το φυστικοβούτυρο), το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών: Προσθέστε την βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, το Zoe Family και το αλάτι στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σοκολάτα: Προσθέστε στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
Διαμόρφωση: Μπορείτε να διαμορφώσετε τη ζύμη σε μπάλες ή να την αφήσετε όπως είναι και να την απολαύσετε με κουτάλι.
Σερβίρισμα: Απολαύστε το άμεσα ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο για να σφίξει περισσότερο.
Tips:
Αν προτιμάτε πιο τραγανή υφή, μπορείτε να ψήσετε τις μπάλες της ζύμης σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για επιπλέον γεύση και υφή.
Καλή απόλαυση!
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και άλλα άρθρα στο blog μας ώστε να ανακαλύψετε πολλά θρεπτικά μυστικά αλλά και να γνωρίσετε καλύτερα τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος και της αιγοπρόβειας πρωτεΐνης ορού γάλακτος.
Η Real Greek Dairies είναι μέλος του ομίλου της Hellenic Protein.